تبلیغات
آنا یوردوم خمس - مطالب خرداد 1395
 
 
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازدیدكننده گرامی ، خوش آمدید به سایت من . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وب سایت ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و ما را در بهتر شدن كیفیت مطالب یاری کنید.
 
 
گزارش جلسه هم اندیشی در روستای خمس
نوشته شده در شنبه 29 خرداد 1395
ساعت : 09:35 ب.ظ
نویسنده : رضا کریم زاده
 جلسه هم اندیشی با حضور فرماندار و بخشدار محترم و اعضای شورای اداری خلخال
طبق هماهنگی قبلی که در تالار مجازی گروه «یاشیل کندیمیز خمس »  صورت گرفت ، فرماندار عزیز و محبوب شهرستان خلخال جناب دکتر نظری به همراه بخشدار گرانقدر و محبوب بخش مرکزی جناب مهندس قنبری و هیات همراه که همانا  اعضای شورای اداری
  شهرستان خلخال بودند ،در ساعت ۱۹ روز جمعه بیست و هشتم خرداد ماه سال جاری در میان استقبال اهالی فهیم روستا و خیرین و پیشکسوتان عزیز وارد روستای هدف گردشگری خمس شدند.
ابتدا پس از اجرای مراسم استقبال پر شور و قربانی کردن قوچ ، به همراه
دهیار محترم و شورای اسلامی از معابر و اطراف روستا بازدیدکرده و به بررسی مشکلات  پرداختند.
سپس در مسجد جامع روستای خمس نشست هم اندیشی برگزار گردیده و به بازگویی مشکلات از سوی دهیار جوان و زحمتکش و رییس شورای اسلامی روستا آقای پورصفر پرداخته شد که فرماندار گرامی و بخشدارمحبوب یک یک به روئسای ادارات دستورات لازم جهت رفع مشکلات و موانع را دادند
در این مراسم دکتر نظری از زحمات دهیاری و شورای اسلامی و خیرین روستا تقدیر و تشکر نمودند  و همچنین بخشدار محترم نیز خبر تشکیل تعاونی کاسپین روستای خمس را به فرماندار و مسئولین داده و تقاضای همکاری با این تعاونی را داشتند
پس از پایان این جلسه که به دعوت گروه مجازی یاشیل کندیمیز خمس از جناب فرماندار و هیات همراه و با تلاش دهیاری و شورای اسلامی برگزار گردیده بود اعضای حاضر در جلسه هم اندیشی به هتل پرنیان جهت صرف افطاری از طرف دهیار عزیز دعوت شدند
پس از صرف افطار نیز تعدادی از روئسای ادارات شهرستان به بررسی و پاسخگویی به مشکلات مردم پرداختند
و این جلسه در ساعت ۲۲ به پایان رسید و جناب دکتر نظری و هیات همراه با بدرقه اهالی عزیز روستای عزیزمون خمس به شهر خلخال راهی شدند.

گزارش : آقای صادق همت زاده






:: مرتبط با: روستای خمس , خبر های روستا ,
 



ساعت : 08:37 ب.ظ
نویسنده : رضا کریم زاده
صنعت گردشگری در روستاهای خلخال رونق می گیرد / حضورفرماندار و بخشدار و اعضای شورای اداری خلخال در جمع اهالی روستای خمس

فرماندار خلخال گفت: توسعه صنعت گردشگری در روستاهای این شهرستان از اولویت های کاری فرمانداری و کارگروه گردشگری این شهرستان است.

علی نظری شیخ احمد روز شنبه در جمع اهالی روستای خمس خلخال افزود: ایجاد زیرساخت های گردشگری در روستاهای نمونه و هدف گردشگری خلخال از جمله روستای خمس در برنامه های کاری فرمانداری بوده و با توجه به راه اندازی هتل گردشگری پرنیان و حضور گردشگران داخلی و خارجی در این روستا امسال پروژه های عمرانی نیمه کاره از جمله آسفالت معابر و سنگفرش مسیر هتل پرنیان تکمیل می شود.

رییس کارگروه گردشگری خلخال گفت: در شرایط فعلی و برای پیشگیری از روند رو به رشد مهاجرت از روستاهای خلخال بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت اهالی روستاهای محروم این شهرستان ضرورت دارد.

او یکی از راهکارهای بهبود وضعیت اقتصادی روستاهای خلخال با توجه به وجود جاذبه های گردشگری را ایجاد زمینه حضور گردشگران در روستاهای این شهرستان دانست و افزود: فرمانداری خلخال برای تحقق اهداف دولت و بهبود وضعیت اقتصادی روستاییان تلاش می کند.

وی با بیان اینکه در گذشته روستای بزرگ خمس بیش از پنج هزار نفر جمعیت داشته و هم اکنون این میزان به یک پنجم کاهش یافته اظهار کرد: با توجه به تشکیل مجمع خیرین این روستا و مشارکت بی سابقه اهالی ساکن و خمسی های مقیم پایتخت در اجرای طرح های عمرانی روستا از جمله طرح هادی تلاش می شود با استفاده از ظرفیت و توان خیرین در ایجاد زمینه اشتغال جمعیت این روستا در آینده افزایش یافته و روستای خمس به عنوان قطب گردشگری خلخال و استان اردبیل در سطح ملی معرفی شود.

در این مراسم که با حضور اعضای شورای اداری خلخال در مسجد جامع روستای خمس از توابع بخش مرکزی خلخال برگزار شد مسایل و مشکلات روستا از قول اهالی بیان و برای تحقق خواسته روستاییان قول مساعد داده شد.


منبع : وبسایت خلخالیم


:: مرتبط با: روستای خمس , گالری تصاویر , خبر های روستا ,
:: برچسب‌ها: تصاویر ,
 



تماشای زیبایی های طبیعت
نوشته شده در پنجشنبه 27 خرداد 1395
ساعت : 12:54 ق.ظ
نویسنده : رضا کریم زاده
در فصل دل انگیز بهار به منظور تماشای زیبایی های طبیعت و دیدن چهره روح بخش گل و گیاه ، اگر روزی به دامن صحرا و بستان قدم بگذاریم ، پروانه های کوچکی با پرو بال خوش خط و خال را میبینیم که روی گل ها و گیاهان می نشینند و رونق خاصی به گلزار طبیعت می بخشند .







:: مرتبط با: گالری تصاویر , طبیعت بهاری ,
:: برچسب‌ها: تصاویر ,
 



گل نَستَرَن ( گیلدیک )
نوشته شده در پنجشنبه 27 خرداد 1395
ساعت : 12:19 ق.ظ
نویسنده : رضا کریم زاده

گل نَستَرَن  ( گیلدیک )
درختچه های نسترن کوهی که در زبان آذری با نام گیلدیک شناخته می شود به وفور در مناطق مختلف روستا  یافت می شود و با به گل نشستن این درختچه ها عده زیادی از مردم که از خواص دارویی گل های این گیاه اطلاع دارند اقدام به جمع آوری آنها می کنند.

ویژگی‌های ظاهری

نسترن درختچه‌ای برگریز است. ارتفاع آن از ۱ تا ۵ متر متغیر است و ممکن است بیشتر هم رشد کند. گل‌های نسترن کوچک و دارای پنج گلبرگ هستند. رنگ آن‌ها از صورتی تا سفید (معمولاً صورتی کمرنگ) متغیر است. این گیاه بر روی ساقه‌هایش تیغ‌های کوچک و تیزی دارد که در بالا روندگی کمکش می‌کنند.
استفاده ها

میوه نسترن (گیلدیک ) شامل برخی از آنتی‌اکسیدان‌ها است. بعلاوه، این میوه، بخاطر دارا بودن ویتامین سی در سطح بالا، در تهیه شربت، چای و نوعی مربا استفاده میشود. در بلغارستان گلبرگ‌ها را در تهیه شراب شیرین بکار میبرند. در طبّ سنتی اتریش جوشیده میوه نسترن برای درمان عفونتهای ویروسی، نارسایی‌های کلیوی و مجاری ادراری مورد استفاده بود.

در طبّ سنتی ایران مورد توجه خاصی است. برای مثال، خواص زیر برای عرق نسترن ذکر شده است:

تقویت کننده قلب و اعصاب آرامبخش و رفع خستگی
برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
درمان ورم کلیه
درد معده و اسهال
دفع سنگ کیسه صفرا
رفع بی خوابی

 در منطقه ارسباران آش نسترن غذایی محبوب است. نسترن وحشی را خیس کرده بعد از سه روز از آبکش رد میکنند. آب آبکش شده راجوشانده و کفّ آن را میگیرند. بعد برنج را اضافه میکنند. بعد از اینکه برنج پخت حبوبات پخته شده، میوه خشک را اضافه کرده بعد از یک ربع ساعت رشته وروغن رااضافه میکنند. وقتی که رشته پخت، آش آماده است.

(همان گیلدیک آشی)

نسترن به مثابه بوته مزاحم

بوته نسترن، گونه‌ای مهاجم است، و ممکن است جاگزین گیاهان بومی شده و تعادل زیستی را به هم بزند. بنابر این، هنگام کاشت تزیینی این بوته در یک محیط جدید باید احتمال مزاحمت محیط زیستی در نظر گرفته شود.


گل نسترن طبیعت گرم وخشک دارد

گل نسترن: dog rose
  نام علمی : rosa canina
برگهای آن دارای ۷-۵برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدكه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.
میوه آنبیضی شكل وبه رنگ قرمزتیره یاروشن است كه به نام گیلدیک یا سای نورودون Cynorhodonخوانده می شود.جدار داخلی میوه دارای الیاف باریك وابریشمی است كه درآن فندقه های سختی جادارد.پس ازخشك شدن دارای طعمی قابض وكمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
  تركیبات شیمیای:
قسمت گوشتدار
سای نوردون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریك،اسیدمالیك،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود ۱۰%روغن بوده كه به رنگ زردكمرنگ متمایل به قرمزودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
  خواص  داروئی:
۱) دم كرده:۵۰گرم
سای نوردون رادریك لیترآب جوش ریخته وبه مدت ۱۰دقیقه دم كرده وسپس آن راصاف كنید.
۲) جوشانده مقدار۵۰گرم
سای نوردون رادریك لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت ۱۰دقیقه بجوشدسپس آن راصاف كنید.این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسكوربوت(كمبودویتامین C)به كارمی رود.
۳)جوشانده غلیظ:مقدار۵۰گرم سای نوردون رادریك لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی بجوشدتاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف كنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف كردن حبس البول بكار می رود.
۴)گرد سای نورودون:مقدار مصرف این گرد۵/۰تا۱گرم می باشدوبه عنوان ضدبیماری اسكوربوت مصرف می شود.
۵)مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز كرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج كنیدودرداخل ظرفی كه سركه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راكوبیده وباالك كنید،وقسمت صاف شده رابا۵/۱برابروزنش قندیاشكرمخلوط كرده وبپزیدتابه صورت خمیر یكنواختی درآید.
۶)شربت نسترن:یك گیلوگرم سای نورودون رابا۲۵۰گرم نبات كوبیده یاشكرمخلوط كرده و۵/۱لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه كنیدودرجای گرمی بگذاریدبماند.البته هرروزآن راتكان دهیدبعدازدوهفته آن راصاف كنید.مقدار مصرف آن یك فنجان سه بار درروز است.
۷)عرق نسترن:یك چهارم لیوان ازعرق نسترن راعرق نسترن رابایك لیوان آب مخلوط كرده،سپس آن راشیرین كنید.ازاین شربت می توانیدچندلیوان درروز بنوشید
  خواص طبی:
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشك است:
۱) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن ۶۰۰میلی گرم (۶گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی كه ۱۰۰گرم پرتقال فقط دارای ۵۰میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن۱۲۰برابرپرتقال است.
۲) درمان كننده حبس البول است.
۳) بوی بد بدن رادفع می كند.آنهائی كه عرق زیادمی كنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام كردن بادم كرده گل وبرگ نسترن آبكشی كنند.
۴) آرام كننده اعصاب است.
۵) اسهال رابرطرف می كند.دم كرده آن را  می توان به كودكان برای رفع اسهال داد.
۶) خونریزی سینه رابندمی آورد.
۷) سنگ وورم كلیه رارفع می كند.
۸) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًكرم اسكاریس راودراین موردباید۵/۰گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
۹) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف كردن آن ازدم كرده این گیاه استفاده كنید.
۱۰) بی خوابی رابرطرف می كند.
۱۱) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می كند.
۱۲) سرعت جریان خون رادرپوست زیادكرده وباعث لطافت پوست می شود.
۱۳) دررفع غم وغصه مؤثراست.
۱۴) برای رفع طپش قلب ازدم كرده آن بنوشید.
۱۵) معده راتقویت می كند.
۱۶) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
۱۷) برای ترمیم شكستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست كرده وروی قسمت شكستگی یاتورم قرار دهید.
۱۸) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابه خودجذب می كندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsكه درنیش زدن،برجستگی های كوچكی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردكه به نام (به دگار)Bedegarمعروف است كه خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت كننده بوده ومانع عرق كردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راكم می كند.(به دگار)اثر آرام كننده اعصاب نیز دارد.
  مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده كنندولی همانطوركه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود.

منبع گزارش : انجمن گل و گیاه


:: مرتبط با: گالری تصاویر , خبر های روستا , طبیعت بهاری ,
 



عکس هفته
نوشته شده در چهارشنبه 26 خرداد 1395
ساعت : 11:36 ب.ظ
نویسنده : رضا کریم زاده
گونه ای از گیاه کنگر




:: مرتبط با: گالری تصاویر , عکس هفته ,
:: برچسب‌ها: تصاویر ,
 



گل محمدی (قیزیل گول )
نوشته شده در دوشنبه 24 خرداد 1395
ساعت : 02:26 ب.ظ
نویسنده : رضا کریم زاده
گل محمدی (قیزیل گول )

زمان باز شدن گلها در روستا معمولا از اواسط  خرداد شروع شده و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گلها ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و می‌ریزند.

مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستانهای معتدل و خشک و زمستانهای سرد می‌باشد. همزمان با بهار و ماه خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین می کنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مختلف ، تقطیر می نماید.اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته ، دور از نور نگهداری می کنند ، اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است ، عرضه می نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان (گلاب) به مصارف مختلف می رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید .

آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ: آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب می نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها در این است که گلاب ایران در واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیه می شود ، در صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل کردن اسانس گل محمدی در آب مقطر به دست می آورند.هنگامی که آب مقطر گل سرخ به طریقه مصنوعی تهیه شود . ژرانیول با درصد زیادی در آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی می مانند. به عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنهای دارای ۱۵ تا ۲۲ اتم کربن است که نسبت ۹/۲۲ درصد در آن موجود هستند. این هیدروکربنها ( استرها ) به مقدار زیاد در هنگام تهیه آب مقطر به روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر می رود.

طرز تهیه روغن: 1) گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله ====> تا هفت بار 2) برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)

خواص ( بر اساس طرق استفاده):

گلبرگها و غنچه تازه: مفرح،مقوی، مسهل،مسکن صفرا، رقیق کننده بلغم 

ضماد : نافع برای ورم مقعد، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)،خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء

مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان،رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم)

غرغره: مقوی دل و دماغ 

بخور: درمان نزله گرم،عفونت بینی، بواسیر(پولیپ) بینی 

عصاره گل خشک شده: قابض ، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب ، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب)

خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال 

خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت 

خواص روغن: قابض ، محلل، بازکننده مجاری ، مسهل موضعی، رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق،خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش

عرق خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه

تنقیه: درمان زخم روده ها، دل درد و دل پیچه خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد

بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان 

گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض 

عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور 

  سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه ==> 8 روز بخیسانند==> با فشار از پارچه بگذرانند ==> صاف - شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل

عوارض:  مضر برای نیروی جنسی - در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس - تشنگی - سفید کردن مو


منبع گزارش: سایت نارگیل


:: مرتبط با: خبر های روستا , طبیعت بهاری ,
 



 

 


 
برچسب ها
نویسندگان
آرشیو مطالب
نظر سنجی
نظرتون در مورد عملکرد وبلاگ و مطالب آن چیست ؟




امكانات جانبی
مترجم سایت